Kaffekladdkaka

150 g smör
1 dl kakao
2 ägg
3 dl strösocker
2 msk hela kaffebönor
1 tsk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe
2 dl vetemjöl

Garnering:
½ dl chokladbönor
eller hackad mörk choklad
eller hallon

1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Krossa/mala grovt kaffebönorna. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter.

4. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. (Jag hade min i 30 min). Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. (Jag dekorerade med hemodlade hallon, efter att kakan svalnat.)